Jadul

AUG
25
2012

Jadul

    Piatra semipretioasa (cuart) translucida de culoare verde - alb, verde, verde-deschis , verde-smarald (jad imperial),roscat, galben,lila, purpuriu -jadeit sau nefrit care este opac.Apara nativii din Rac, Pesti, Balanta si Scorpion.
    Jadul personifica cele 5 trasaturi morale principale: compasiunea, modestia, curajul, adevarul si intelepciunea, energizeaza, ridica moralul.
    Venerat pentru duritatea si textura sa jadul simbolizeaza Cosmosul, averea, puterea politica, securitatea, o stare buna de sanatate si putere.
    Carturarii confucianisti au comparat cele 11 virtutii ale jadului cu modele comportamentale umane. Confucius insusi echivala piatra cu inteligenta, adevarul, loialitatea, justitia, puritatea si umanitatea. El a folosit piatra pentru a simboliza ideea de a junzi, idea de om nobil sau superior. Alchimistii taoisti puneau praf de jad in elixiruri sperand ca acestea ii face nemuritori.
Poetii chinezi numeau pielea femeilor frumoase "parfum de jad" si sexul femeii "poarta de jad". Jadul era prescris ca medicament si creditat cu puteri miraculoase, precum si cu, capacitatea de a indeparta raul si ghinionul.
    Pretuit atat pentru frumusetea sa, cat si pentru valoarea sa simbolica jadul a fost purtat in mod traditional ca talisman de chinezi si prelucrat in diferite obiecte.
    Potrivit adepÅ£ilor New Age jadul incurajeaza practic intelepciunea, pacea mentala si toleranÅ£a fata de alte persoane. De asemenea, ei cred ca jadul poate reintineri in timpul perioadelor de stres, poate reduce temerile, alunga gandurile negative si creste capacitatea unei persoane de a oferi si primi iubire.
    Tamaduitorii spirituali atribuie abilitati diferite fiecarei culori de Jad: jad albastru pentru ajutor in meditatie; jad maro atunci cand se intra intr-o noua faza in viata; jad verde pentru gestionarea sentimentelor pasionale; jad de culoarea lavandei pentru inimi "frante"; jad rosu pentru generarea energiei emotionale; jad alb pentru rezolvarea problemelor; jad galben pentru persoanele lipsite de energie.
    Purtatorii de cristale asociaza jadul cu maladii ale sistemului imunitar, ale timusul, inimii, rinichiilor si sistemului nervos. Se considera ca o cale de atac a bolilor de rinichi este purtarea Nefritul, al carui nume deriva de la cuvantul grecesc "rinichi". Purtatorii de cristale cred ca jadul poate stimula productia de celule albe si de adrenalina, ceea ce ar putea confirma indelungata asociere a jadului cu sportul.
    Calitati metafizice:
Numit piatra viselor sau piatra fidelitatii
Piatra sacra pentru chinezi si mayasi.
Risipeste energiile negative, este o bariera impotriva bolii si atacurilor negative.
Amplifica dragostea, compasiunea, cunoasterea, umilinta, generozitatea, armonia, concentrarea, intelepciunea, pacea, fidelitatea, increderea, curajul.
Echilibreaza emotional.
Asezata sub perna, confera somn cu vise.
Benefic pentru relaxare, pentru procesul viselor, meditatie, rugaciune si vindecare.
Reduce tensiunea nervoasa, calmeaza.
Ajuta la gasirea unor solutii si la rezolvarea problemelor.
Puternic rol protector impotriva accidentelor.
Poarta noroc mamelor si sotiilor.
Piatra a norocului si a prosperitatii.
Piatra a longevitatii, a dragostei, a intelepciunii.
Ajuta la gasirea propriului drum in viata.
Ajuta la punerea in aplcare a propriilor vise.
Recomandat celor care au nevoie de contact concret cu realitatea.
Recomandat celor trasi in mai multe directii simultan sau celor coplesiti de detalii.
Efecte benefice asupra plantelor (in gradinarit si agricultura).
Absoarbe energiile negative din mediul inconjurator (din casa).
    Efecte asupra sanatatii: puternic rol curativ, benefic pentru inima, timus, rinichi, plamani, sistemul nervos, sange, ochi, benefic in caz de pietre la rinichi, infertilitate, artrita, reumatism, reduce febra.
    Potrivit purtatorilor de cristale si credinciosilor New Age cristalele si bijuterile tamaduitoare reprezinta o arta si o practica efectuata la nivel metafizic, care este in curs de redescoperire, datorita puteriilor energetice de pe pamant, puteri care au fost absorbite de aceste obiecte sacre care la randul lor au mostenit puterile vitale de tamaduire folosite pentru a vindeca mai multe tipuri de maladii. Ei cred ca, cristale au energii fizice, spirituale, calm, spirit de constientizare ce pot fi folosite pentru tratamentul durerilor, stresului, depresiilor si simtamintelor in minte, spirit si corp.
    Jadul are proprietati tamaduitoare in ceea ce priveste stabilitatea, longeviatatea, fertilitatea, sanatatea mintala, linistea sufleteasca, echilibrul, pacea si armonia. El poate preveni bolile si probelemele de sanatate. Culoarea verde linistitoare a jadului este tamaduitoare. Purtarea jaditului verde ajuta organismul sa se autovindece, subliniind problemele nefizice care stau la baza manifestarii bolilor.

Comentarii

Nu exista comentarii despre "Jadul".

Adauga un comentariu pentru "Jadul":

Campurile marcate cu * sunt obligatorii:

Nume: *
E-mail: *
Mesaj: *
Cod de securitate: *
    Captcha

Jadul